Sider

søndag den 29. juli 2012

Den skønneste weekend

I søndags havde vi pludselig en dag uden de store planer, og det sker sjældent. Derfor skyndte vi os straks at lægge én - man skulle jo nødigt slappe af.
Daniel har i sin tid været garder, og var på Fredensborg ved flere lejligheder, blandt andet ved kronprinsparrets bryllup. I den tid fik han også lejlighed til at se orangeriet og "Den reserverede have" - de kongeliges private have.
Vi fandt ud af at slottet og de private haver netop er åbne for offentligheden i juli måned og så blev det målet for turen.
Det var intet mindre en en fantastisk oplevelse. Vi startede med en rundvisning på slottet, og siden hen en have rundvisning. Den reserverede have tog sig ud fra sin bedste side i det smukkeste solskin og med blå himmel. 

Øverst ved slottet var der et parterre holdt i stram stil med smukke marmor skulpturer.
Bagved, et niveau under, var anlagt den smukkeste rosenhave på en sekskantet "ø" hvor der oprindeligt havde stået et "menageri" (datidens zoo). Maser af balje træer understøtter den franske stil.















Vi blev ledt videre til Dronning Ingrids staudehave - anlagt af hende personligt - hvor slottet henter blomster til dekorationer.


Desuden var der en smuk, forholdsvis nyanlagt, rosenhave. Der havde tidligere været en rosenhave som var gået til. Denne nyanlagte have er omkranset af smukke formklippede takshække i mønster designet af Prins Henrik. Sorterne var næsten alle engelske roser.








Idyllen fortsatte i den såkaldte "urtehave". En "walled garden" i bedste engelske stil, med urter, grøntsager, høns, smukke smukke rosenbuer, espaljerede æbletræer, stauder.... ja jeg kunne blive ved.














Til aller sidst fik vi lov at træde indenfor i orangeriet. Nu går vi selv med en lille drøm om næste år at etablere et drivhus, så her var fantastisk meget inspiration at hente og vi er på ingen måde blevet mindre ivrige efter at få vores eget lille drivhus. Masser af baljeplanter udendørs i fransk stil, spejlbassin og indendørs smukke blå skærmliljer spillede flot op mod de nærmest okker eller terracotta farvede vægge.
Øjnene kunne næsten ikke få nok og kameraet kom på overarbejde.

Se selv...








Ingen kommentarer:

Send en kommentar